Suceava: 114,4 milioane de lei pentru modernizarea transportului public

Eduard Turcu

Ion Lungu, Primarul Sucevei, a anunțat că astăzi a semnat la Direcția Generală  de Implementare a Proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență -PNRR, în calitate de Președinte al Zonei Urbane Funcționale Suceava, contractul de finanțare pentru achiziția a 50 de autobuze electrice, pentru transport metropolitan,18 autobuze de 12 m și 34 de microbuze și 65 stații de încărcare.

Ion Lungu: „Am semnat astăzi la București, la Direcția Generală  de Implementare a Proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență -PNRR, în calitate de Președinte al Zonei Urbane Funcționale Suceava, din care fac parte municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocul Dragomirnei și Pătrăuți, contractul de finanțare pentru achiziția a 50 de autobuze electrice, pentru transport metropolitan,18 autobuze de 12 m și 34 de microbuze și 65 stații de încărcare”.

„Valoarea contractului este în sumă de 114.483.148,06 lei, respectiv 23.256.170,0 euro”, a precizat edilul.

Liberalul a mai spus că „după semnarea contractului vom demara procedura de achiziție. Sperăm ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp, aceste autobuze să circule în transportul local din cele opt localități din Zona Urbană Funcțională Suceava”.

sursă: Ion Lungu, Facebook

Distribuie articolul