Suceava: mai multe obiective turistice din județ au fost incluse în Rutele Cultural – Turistice

Eduard

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că, în urma evaluărilor făcute la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, mai multe obiective din județul Suceava au fost incluse în Rutele Cultural- Turistice ce vor permite finanțarea restaurării și promovării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Niculai Barbă: „Pentru finanțare în vederea restaurării, pe Ruta Mănăstirilor au fost incluse Mănăstirea Humorului și Mănăstirea Râșca care se alătură mânăstirilor Slatina și Arbore. În cadrul Rutei Bisericilor de Lemn a fost inclusă Biserica de lemn <<Intrarea Maicii Domnului în Biserică>> din Mănăstioara, Udești, pe listă aflându-se deja, ca urmare a evaluărilor anterioare, Ansamblul bisericii <<Sfântul Nicolae>> din Colacu și Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Botoșana. Pe Ruta satelor cu arhitectură tradițională, în vederea restaurării a fost inclus obiectivul <<Gospodării cu arhitectură tradițională din comuna Straja>>, în listă aflându-se încă două obiective, <<Gospodării tradiționale în localitatea Brodina>> și <<Gospodării tradiționale în localitatea Ciocănești>>.

„De asemenea, în vederea promovării, pe lângă de Ansamblul bisericii <<Sfântul Nicolae>> din Colacu și Biserica de lemn <<Sfântul Dumitru>> din Botoșana, în listă au mai fost introduse pe Ruta bisericilor de lemn Biserica de lemn <<Sfântul Mercurie și Sfânta Ecaterina>>, Rădășeni și Biserica de lemn <<Intrarea Maicii Domnului în Biserică>> din Mănăstioara, Udești”, a precizat liberalul.

Acesta a explicat că „rutele cultural – turistice menționate sunt incluse în programul ROMÂNIA ATRACTIVĂ care urmează a fi finanțat prin PNRR. Bugetul total al programului este de 49,91 milioane de euro. Pentru restaurare, obiectivele incluse în Ruta Mănăstirilor (exemplu Mănăstirile Râșca și Humor) bugetul alocat este de 2,75 milioane de euro iar pentru Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara, Udești, inclusă în Ruta bisericilor de lemn este alocată suma de 500.000 euro”.

„Reabilitarea și obiectivele incluse pe listele cultural – turistice vor permite promovarea sub brandul turistic Bucovina a județului Suceava ceea ce va însemna și dezvoltarea economico – socială a zonei.Sprijinul Consiliului Județean Suceava și demersurile președintelui Gheorghe Flutur continuă să dea roade. CJ Suceava pregătește mai multe proiecte pentru a fi depuse la finanţare prin PNRR, alte finanțări europene sau guvernamentale, sprijinind în același timp toate entitățile eligibile pe aceste proiecte”, a transmis Niculai Barbă, Vicepreședinte al CJ Suceava.

Mai multe detalii regăsiți aici.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Distribuie articolul