Suceava: proiectul de cicloturism a fost aprobat pentru finanțare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că proiectul de cicloturism realizat în asociere cu CJ Bistrița-Năsăud și CJ Mureș, a obținut cel mai mare punctaj la evaluare, iar vineri Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat faptul că inițiativa respectivă a fost aprobată pentru finanțare.

Gheorghe Flutur: „așa cum am anunțat la sfârșitul anului trecut, Consiliul Județean Suceava este lider al unui proiect de cicloturism în asociere cu CJ Bistrița-Năsăud și CJ Mureș, a obținut cel mai mare punctaj la evaluare, iar în cursul zilei de vineri ni s-a comunicat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, faptul că proiectul nostru a fost aprobat la finanțare. Este vorba despre un traseu de pistă de bicicletă organizat pe teritoriul a 3 județe, Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș cu o valoare totala de 40,7 milioane de euro fără TVA”.

„De precizat că din lungimea totală de 494 de km a proiectului, pe teritoriul județului Suceava sunt 193 de km, valoarea aferentă fiind de 15,9 milioane euro. În cadrul acestui proiect avem o asociere pe teritoriul județului Suceava cu 20 de primării și anume Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Moldovița, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocănești, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei și Coșna. De remarcat faptul că majoritatea sunt stațiuni turistice, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Sucevița fiind stațiuni turistice de interes național”, a explicat liberalul.

„Acest proiect presupune construirea de piste de biciclete cu o lățime de 1,5 m iar cheltuielile eligibile se referă la lucrări de terasare și reabilitare teren, lucrări de asfaltare sau pietruire, după caz, cheltuieli cu asistența tehnică și proiectare, marcaje și indicatoare de traseu, alte cheltuieli de investiții și organizare de șantier”, a precizat Președintele CJ Suceava.

„Traseul pornește din frontiera cu Ucraina, de la Brodina, apoi Vicovu de Sus și urmărește o serie de rute cultural-turistice printre care se află mănăstirile Putna, Sucevița, Moldovița, localități incluse în rutele gastronomice (Fundu Moldovei – Ținutul Huțulilor), localități cu produse tradiționale din Bucovina (Câmpulung Moldovenesc), gospodării tradiționale (Brodina și Ciocănești) , stații de cale ferată (Putna, Câmpulung Moldovenesc, Mestecăniș, Vatra Dornei și Poiana Stampei)”, a spus acesta.

Gheorghe Flutur: „Vom încuraja acesta formă de turism mai ales că se suprapune în procent de 71% pe Via Transilvanica, adică 136,3 km. În felul acesta creăm încă o pârghie de dezvoltare a turismului, în special pe zona montană, unde suntem convinși că vor apărea noi unități de cazare și servicii de turism specific”.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Leave a Comment