Suceava: record de vizitatori înregistrat de Muzeul Național al Bucovinei în Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor a reprezentat un real succes cele 5 unități muzeale din Suceava care au participat la acest eveniment. Niculai Barbă, Vicepreședintele CJ Suceava, a afirmat că 19.033 de vizitatori au trecut pargul instituțiilor de cultură cu această ocazie.

Niculai Barbă, Vicepreședintele CJ Suceava:  Muzeul Național al Bucovinei, record de vizitatori în Noaptea Muzeelor. Datele centralizare la finalul zilei de 13 mai 2023 – 19.033 vizitatori, pentru cele 5 unități muzeale implicate în eveniment, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Știintele Naturii și Muzeul Etnografic <<Hanul Domnesc>>” .

De asemenea, liberalul a subliniat că Cetatea de Scaun a Sucevei a primit aproximativ 7337 vizitatori, mai mult decât dublul numărului înregistrat anul trecut.

„Muzeele noastre au făcut ca orașul să freamete până târziu în noapte. Vizitatori, din Suceava precum și mulți turiști. M-au impresionat vizitatorii veniți în familie, împreună cu copiii. Am asistat la momente deosebite, părinții fiind ghizi pentru cei mici. Adevărate lecții deschise, cu părinții în rolul dascălilor”, a transmis Vicepreședintele CJ Suceava.

Citește și VIDEO Drumul dintre Comănești și Bălăceana se modernizează cu fonduri de la Consiliul Județean Suceava

Leave a Comment