Summitul Elevilor Liberali – Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Ne propunem ca la începutul sesiunii parlamentare să avem definitivat pachetul de legi din domeniul Educației

Paul

În perioada 4-7 ianuarie 2023, la Brașov, a avut loc Summitul Elevilor Liberali, unul din cele mai mari evenimente politice dedicate elevilor din România și principalul eveniment de interactiune și dezvoltare în plan personal, profesional și politic pentru elevii liberali.

Pe parcursul celor 4 zile, nu mai puțin de 100 de tineri liberali au participat la o serie de  evenimente axate pe dezvoltarea abilităților de comunicare politică. Cu această ocazie, premierul României, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae-Ionel Ciucă, a transmis un mesaj tinerilor liberali.

„PNL poate și trebuie să devină hub-ul acestei schimbări în bine a României, respectiv partidul care adună în jurul său energiile tuturor generațiilor care vor să pună umărul la această misiune. Suntem un partid cu trecut, dar mai ales unul cu viitor, deoarece valorile pe care le promovăm – inițiativa privată si libertate individuală – sunt împărtășite și de voi, tinerii.

Apreciez faptul că aici, în cadrul școlii politice de iarnă a Clubului Elevilor Liberali, își dau intâlnire cei mai buni reprezentanți ai PNL: olimpici internaționali, cei mai tineri aleși, specialiști si oameni politici. Este un format generos, din care aveți de învățat foarte multe.

Vă invit însă ca o dată cu primele lecții de politică să nu uitați un lucru extrem de important: politica nu inseamnã doar elocință si capacitatea de a vorbi in public, dar si foarte multă pregătire și expertiză, care ulterior se traduc în fapte. lată de ce, PNL susține cu toată forța si convingerea reforma in Educație.

Această reformă este în prezent pe masa Guvernului. Ne propunem ca, la începutul sesiunii parlamentare, să avem definitivat pachetul de legi din domeniul Educației. Prin aceste legi, școala va modela dezvoltarea individuală, în funcție de capacitățile si aptitudinile elevului, va personaliza procesul de învățare și va reforma și stimula mai bine profesorii”, a transmis premierul, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă.

Principalele teme discutate în cadrul evenimentului au fost comunicarea politică, leadership, combaterea și prevenirea fake news-urilor, inteligența emoțională și persuasiunea în orice activate

,,De mai bine de un an de zile, Clubul Elevilor Liberali evoluează constant și atrage noi tineri spre valorile liberale și spre dezvoltarea României. Prima Școala Politică de Iarnă a CEL, în prezența a peste 100 de elevi liberali, demonstrează dorința de implicare a tuturor celor ce își doresc să participe la un proiect amplu, dar și ambițios, România Educată.

Regăsim alături de noi aleși locali, parlamentari, miniștri, și, foarte posibil, viitorul președinte al Românei. Viitorul ne aparține și cu toții suntem absolut răspunzători pentru acesta. De aceea, îmi doresc ca de aici să se ridice viitorii profesioniști care vor schimba România, se vor dedica și vor plasa țara noastră în clasamentul celor mai dezvoltate țări.

Urmați-vă visurile până la capăt și nu uitați niciodată de misiunea noastră și de cei care ne-au acordat încredere. Așteptările sunt extrem de mari. Dar, mereu, absolut de fiecare dată, să rămâneți fideli propriilor principii. Avem o datorie extrem de mare. Viitorul este în mâinile noastre”, a declarat Andrei Nederi, Președinte interimar la Clubul Elevilor Liberali.

Alături de cei 100 de tineri liberali, la eveniment au participat Secretar General Adjunct PNL Brașov și consilier județean Valentin Bucur, Secretarul de Stat în Ministerul Educației Sorin Ion, senatorul Cristian Chirtes, deputatul Valentin Făgărășian, Inspectorul Școlar General Adjunct București Teodora Bentz, președinte TNL Brașov Bogdan Sîngeap.

Sursa: Comunicat de presă CEL

Distribuie articolul