Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț se va deschide pe 8 decembrie

Eduard Turcu
sursă: Andrei Carabelea

Anul acesta Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț își va deschide porțile pe data de 8 decembrie, urmând să fie deschis până pe 8 ianuarie 2023.

Andrei Carabelea, Primarul orașului Piatra Neamț a spus că „anul acesta aducem atmosfera sărbătorilor de iarnă inspirați din istoria orașului nostru. În urmă cu 591 de ani, domnitorul Alexandru cel Bun menționează <<o casă a lui Crăciun de la Piatra>>, prima atestare documentară a orașului nostru. În secolul al XV-lea, așezarea noastră este cunoscută ca <<Piatra lui Crăciun>>”.

De asemenea, liberalul a punctat că „pentru Crăciunul din acest an am pregătit un tărâm al poveștilor, al copilăriei și al farmecului de odinioară al sărbătorilor – Tărâmul Moșului în Piatra lui Crăciun. Parcul Central va deveni ținutul luminilor și al personajelor de basm, un sat al Moșului cu activități pentru toate vârstele”.

„Cei mici vor putea să-i întâlnească pe Moș Crăciun și spiridușii săi și copiii de toate vârstele vor putea să-i lase Moșului scrisoarea cu dorințe. Nu uităm nici de bucatele tradiționale și nici de bradul de Crăciun, cel mai impresionant pe care l-am avut vreodată la Piatra-Neamț”, a spus Andrei Carabelea.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul