Tecuci: proiect inițiat de primarul Lucian Costin prin care persoanele cu mașini mai vechi de 15 ani se vor putea înscrie în Programul ”Rabla local”

Eduard Turcu

Lucian Costin, primarul Tecuciului, a inițiat un proiect prin care tecucenii cu mașini mai vechi de 15 ani se vor putea înscrie în Programul ”Rabla local”.

Lucian Costin: „Am propus consilierilor locali un proiect de hotărâre care, dacă va fi aprobat, ne permite asocierea cu Agenția Fondului de Mediu (AFM), pentru casarea autovehiculelor uzate, cu norma de poluare Euro 3 sau sub aceasta. 3.000 de lei este prima de casare, fără obligația de a achiziționa una nouă”.

„Am propus participarea în acest program cu valoarea de 1.500.000 lei, ceea ce echivalează cu 500 de mașini casate. Fondurile vor fi asigurate în procent de 80% de AFM și 20% de Primărie. Rezultatele vor fi benefice nu doar pentru proprietarii de asemenea autovehicule, ci, în principal, pentru reducerea poluării în Tecuci”, a spus liberalul.

„Dacă proiectul va fi aprobat – și mă aștept să fie – vom stabili și vă voi ține la curent cu termenele și pașii concreți care trebuie urmați pentru a intra în posesia primei de casare”, a transmis edilul.

sursă: Lucian Costin, Facebook

Distribuie articolul