Theodor Aniel Nedelcu Pațurcă, primarul comunei Borcea ”Ne bucurăm, zilele acestea, de realizarea a peste 40 % din proiectul de înființare a rețelei de gaze naturale.”

Badila Antonia

Comuna liberală Borcea, condusă de primarul Theodor Aniel Nedelcu Pațurcă, este una dintre cele mai mari comune din județul Călărași și printre puținele de la nivel național care a reușit în ultimii ani să pornească de la zero o investiție de înființare rețea de distribuție gaze naturale, prin branșarea la o magistrală.

,,Proiectul matur de care dispune comuna Borcea a fost inițiat în anul 2018, și după etapele de SF și avize necesare a ajuns în stadiul de execuție. Se așteaptă finanțarea prin Anghel Saligny, la acest moment executându-se lucrări din fonduri proprii, cofinanțarea prin proiect a administrației fiind de circa 5,6 milioane lei. Valoarea proiectul se ridică la circa 8 milioane lei. În proiect, Transgaz a asigurat construirea stației de reglare, necesară și UM 01912 Borcea, proiect cu o valoare de circa 2,4 milioane de lei.

Sursa: Primăria Borca

Prin proiect se asigură circa 40 de km de rețea de distribuție gaze, fiind estimate a se realiza la final 3.200 de branșamente casnice.

Am terminat în totalitate Pietroiu și am ajuns în Borcea, pe străzile Chenan Mihai, Ghiță Ștefan, plt. Florea Constantin, slt.Gerea Ion, dar și pe DN3B – aproximativ 5 Km de rețea sunt deja executați.”, a declarat primarul comunei Borca.

Distribuie articolul