Timiș: 11 milioane de lei pentru renovarea energetică a clădirilor. Fonduri obținute de Consiliul Județean prin PNRR

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat semnarea a trei contracte de finanțare prin PNRR care au o valoare totală de 11 milioane lei. Obiectivul acestora este de a renova energetic clădirile din județ.

„La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca vor fi investiți peste 4 milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a Corpului C6 și a corpului C7, iar DGASPC va beneficia de peste 1 milion de lei pentru corpul Direcțiune și 6 milioane jumătate de lei pentru clădirea din Lugoj.

Renovarea energetică a celor trei obiective va cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei și modernizarea sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice. Vor fi executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire”, transmite serviciul de comunicare al Consiliului Județean Timiș.

„Aceste lucrări vor reduce consumul de energie și vor scădea considerabil riscul de incendiu. Încă trei noi proiecte semnate prin Componenta C5-Valul Renovării arată de asemenea că am valorificat foarte bine oportunitatea de a atrage fonduri care să rotunjească semnificativ bugetul pentru investiții”, adaugă Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Administrația județeană din Timiș a câștigat, până în acest moment, finanțări pentru 13 proiecte, iar valoarea totală a acestora este de 96.175.666 lei.

Sursa: Consiliul Județean Timiș

Leave a Comment