Timiș: 350 milioane de euro finanțare prin PNRR pentru două spitale din județ

Paul

Au fost aprobate spre finanțare două proiecte care au ca scop îmbunătățirea sistemului medical din județul Timiș. Primul proiect este legat de Institutul Oncologic de la Timișoara, iar cel de-al doilea este reprezentat de un spital în Municipiul Lugoj.

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a declarat următoarele: „Sunt mândru de echipa Consiliului Județean Timiș care a contribuit decisiv la obținerea finanțării pentru primul Institut Regional Oncologic din vestul tării.

Viitorul Institut Oncologic de la Timișoara prinde contur printr-un efort conjugat al instituțiilor județene, acesta fiind selectat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Consiliul Județean Timiș a sprijinit Direcția de Sănătate Publică în demersul de redactare a documentelor necesare în vederea accesării finanțării, iar specialiști din instituția noastră precum juriști, arhitecți și ingineri constructori au lucrat îndeaproape la elaborarea proiectului tehnic.

Suma solicitată, de aproape 200 milioane de euro, este cea mai mare dintre cele solicitate pentru investiții în sănătate prin PNRR pentru județul Timiș, iar 80% reprezintă finanțare nerambursabilă.

Am mobilizat resurse importante către acest proiect deoarece va contribui decisiv la creșterea calității îngrijirilor oferite pacienților oncologici din Timiș și județele vecine, care vor beneficia de tratament și aparatură de ultimă generație mult mai aproape de casă.”

Primăria Municipiului Lugoj, de asemenea, a adăugat faptul că: „Valoarea totală a proiectului este de 151.192.732,38 EURO inclusiv TVA. Din această valoare, 95% va fi asigurată prin PNRR, iar 5% va fi asigurată de către Municipiul Lugoj. Valoarea TVA va fi suportată integral prin bugetul de stat.”

Sursa: Primăria Municipiului Lugoj și Alin Nica (Facebook)

Distribuie articolul