Timiș: 900 mii de lei pentru dotarea unităților de învățământ din Lenauheim

Administrația locală a comunei timișene Lenauheim a obținut o nouă finanțare prin PNRR. Aceasta face referire la dotarea Școlii Gimnaziale din localitate. Valoarea proiectului este de 908.461 lei.

„Am solicitat finanțarea a unui laborator de informatică dotat cu 26 de sisteme de tip desktop cu monitor sau sisteme all-in-one sau laptop. Printre dotări mai menționăm: sistem de sunet, aparatură de tip multifuncțional, cameră de videoconferință și router wi-fi.

Vor mai fi finanțate patru săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/ săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile, dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual. Aici avem ca dotări table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one, sistem de sunet, cameră videoconferință, imprimantă multifuncțională, scannere”, transmite Ilie Suciu, edilul comunei timișene.

„Alte 20 de săli de clasă/grupă din unitățile de învățământ vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice pentru activități extrașcolare. (10 săli de la grădiniță și 10 săli de la școli)

Vom avea un laborator de științe pentru învățământ preuniversitar dotat cu mobilier specific și materiale didactice specifice, dar și o sală de sport dotată cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale”, adaugă liberalul.

3 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței din Lenauheim

De asemenea, au început și lucrările de reabilitare și modernizare a grădiniței din Lenauheim. Proiectul are o valoare de 2.977.124 lei, fondurile fiind asigurate tot prin PNRR.

„Lucrările ce vor fi executate presupun reabilitarea totală și modernizarea imobilului în care funcționează Grădinița PN din Localitatea Lenauheim. Aici sunt incluse lucrări la structura de rezistență, la pereții despărțitori – consolidarea loc, refacerea planșeului și a șarpantei, schimbarea acoperișului. Pe lângă intervențiile structurale, se vor face intervenții de recompartimentare a spațiilor și presupune împărțirea corpului de clădire pe zone”, precizează edilul comunei Lenauheim.

Sursa: Ilie Suciu

Citește și Timiș: lucrările pentru reabilitarea școlii din localitatea Grabaț au început. Valoarea investiției este de 4.8 milioane lei

Leave a Comment