Timiș: bugetul pe 2023 al municipiului Lugoj este de aproape 1 miliard lei

Primăria municipiului Lugoj a anunțat faptul că bugetul localității pe 2023 este în valoare de peste 920 milioane lei, acesta fiind asigurat în proporție de 95% din fonduri europene. De asemenea, bugetul o să fie completat cu 40 de milioane euro, tot din fonduri europene, adaugă primăria municipalității.

Administrația publică liberală din Lugoj a anunțat și prioritățile pe anul acesta: „Spital nou. Toată infrastructura spitalicească va fi renovată (vorbim de clădirile care nu sunt cuprinse în proiectul Spitalului Nou). Dotări noi la spital (practic se schimbă aproape toate echipamentele, toată aparatura și toate paturile).

Peste 75% din clădirile publice (instituții de învățământ, sedii administrative, etc.) vor fi eficientizate energetic / renovate.

Podul de Fier va fi renovat integral începând din această vară.

Este în curs de proiectare refacerea integrală a principalelor parcuri din Municipiu și a promenadei de pe malurile Timișului. În plus, anul acesta va fi reamenajat Parcul poștei, va fi creat un parc nou în Cartierul Militari și se va finaliza parcul din Cartierul Eftimie Murgu.

Începând cu luna viitoare vor fi montate 12 locuri de joacă complexe, urmând ca în cursul acestui an să achiziționăm și montăm alte 15.”

Sursa: Primăria municipiului Lugoj

Leave a Comment