Timiș: CJ a investit peste 2 milioane de euro în infrastructura culturală de la Muzeul Național de Artă Timișoara

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a anunțat că expoziția Victor Brauner a fost vizitată de peste 6 mii de iubitori de artă în cadrul deschiderii Programului Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Administrația județeană a investit peste 2 milioane de euro pentru infrastructura culturală a Muzeului Național de Artă Timișoara.

„Am poziționat astfel Timișoara în avangarda elitei artistice la nivel european. Consiliul Județean Timiș a investit peste 2 milioane de euro în infrastructura culturală de la Muzeul Național de Artă Timișoara și rezultatele nu au întârziat să apară. Din prima zi a lansării expoziției, toate oficialitățile și oamenii de cultură care ne-au trecut pragul la Muzeul Național de Artă Timișoara au salutat prima retrospectivă a lui Victor Brauner în țara sa de origine și ne-au asigurat că o vor face cunoscută în întreaga Europă”, transmite Alin Nica.

Prezenți au fost și Adina Vălean, comisar european, Laurence Auer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în România, Sergiu Nistor, președintele Institutului Cultural Român și Liviu Jicman, actualul director al Centrului Pompidou.

Sursa: Alin Nica

Leave a Comment