Timiș: Comunele Moșnița Nouă și Ghiroda din Timișoara vor fi conectate printr-un nou drum

Paul

Președintele liberal al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că se pregătește conectarea comunelor Moșnița Nouă și Ghiroda, parte din varianta de ocolire a Timișoarei.

„Am semnat, la Moșnița, în cadrul unei întâlniri cu primarul, viceprimarul și consilierii locali, proiectul de hotărâre pentru solicitarea drumului comunal Moșnița Veche – Ghiroda. Au existat provocări birocratice mari, dar iată că e posibilă acum trecerea acestui drum în patrimoniul Consiliului Județean. Realizarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic vor reprezenta o prioritate în perioada imediat următoare”, a transmis Alin Nica.

Pentru Consiliul Județean Timiș, comuna Moșnița Nouă este un punct important al zonei metropolitane.

„Am finalizat de curând extinderea la patru benzi a DJ 592, drumul care leagă Moșnița de Timișoara, tranzitat zilnic de mii de oameni care lucrează, merg la cumpărături sau își duc copiii în Timișoara. Avem acum un drum civilizat, cu sensuri giratorii, piste de biciclete, trotuare, dar și iluminat public pe întreg traseul”, a adăugat Nica.

În Moșnița Nouă, comuna aflată la un pas de Timișoara și condusă de primarul liberal Florin Bucur, CJ Timiș finanțează și un parc tematic în miniatură, proiect care îmbină progresul tehnologic cu promovarea turismului la nivelul Timișului. Și comuna Ghiroda are o administrație liberală, fiind condusă de Ionuț Stănușoiu. Ambele comune au cunoscut o dezvoltare imobiliară crescută în ultimii ani.

Sursa: Alin Nica, Facebook

Distribuie articolul