Timiș: Consiliul Județean a deschis Sala de marmură a Castelului Huniade – administrația liberală a investit peste 2 milioane euro în instituții de cultură

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, anunță deschiderea Sălii de marmură a Castelului Huniade. De asemenea, liberalul a punctat și celelalte investiții realizate de administrația județeană în privința instituțiilor culturale – peste 2 milioane de euro pentru Muzeul Național de Artă, proiectarea începută la Muzeul Satului Bănățean și lucrări demarate la Centrul de Cultură și Artă Timiș.

„Am deschis Sala de marmură a Castelului Huniade, am transformat un club din Bastion în spațiu expozițional și punem Palatul Administrativ la dispoziția operatorilor culturali, pentru recitaluri, piese de teatru și evenimente care necesită acustică specială.

Abordarea sinergică nu este aleatorie, ci reprezintă viziunea mea asupra modului în care trebuie implementat titlul de Capitală Europeană a Culturii deținut de Timișoara.

În ultimii doi ani, am construit, în paralel, de la zero, infrastructură și conținut cultural-artistic specific evenimentelor de mare anvergură.

Am făcut Festivalul Luminilor la Bastion, nu întâmplător, ci ca parte a unei strategii de revitalizare a zonei”, transmite Alin Nica.

„Expozițiile Brauner și Brâncuși nu ar fi fost posibile dacă noi, Consiliul Judeţean Timiș, nu le-am fi pregătit într-un Muzeu de Artă pus la punct la cele mai înalte standarde.

Lucrăm în continuare, la nivel micro, dar mai ales macro, să facem posibile cele mai diverse expoziții, concerte sau evenimente inedite, pentru cât mai multe segmente de public.

Prin eforturile pe care le facem, cu toții, zi de zi, Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, în adevăratul sens al titlului, nu doar onorific. Într-adevăr, multe lucruri și situații ar fi putut fi altfel, multe ar fi putut fi mai bune. Dar, aproape de mijlocul anului, pot spune cu mândrie că moștenirea pregătită de Consiliul Județean Timiș, atât pe infrastructură culturală cât și pe evenimente, au pus Timișoara pe harta orașelor respectabile din Europa”, adaugă președintele CJ Timiș.

Sursa: Alin Nica

Leave a Comment