Timiș: Consiliul Județean a oferit bilete gratuite la expoziția Brâncuși în prima miercuri a lunii decembrie

Paul

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au transmis că intrarea la expoziția Brâncuși, finanțată de administrația județeană, va fi gratuită astăzi, în prima miercuri a lunii decembrie.

Organizarea expoziției a fost posibilă printr-un parteneriat al Consiliului Județean, alături de Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institut français de Roumanie à Timișoara.

„Atelierul lui Brâncuși din Paris a devenit în timpul vieții sale o operă de artă în sine, artistul înlocuind mobilierul convențional cu scaune, mese, șemineuri și sobe făcute chiar de el. Uneltele sale, pe care le iubea și cărora le vorbea și le cânta adesea, erau și ele expuse la vedere. Și tot în timp, Brâncuși a devenit din ce în ce mai reticent în a se despărți de sculpturile sale și și-a petrecut foarte mult timp mișcându-le, aranjându-le în fel și chip, fotografiindu-le în atelier, așa cum cei mai mulți dintre noi și-ar aranja și fotografia familia și prietenii. O parte din aceste fotografii realizate de marele sculptor pot fi admirate la Muzeul Național de Artă, completând minunat sculpturile, materialele de arhivă și cele filmate prezente în expoziție”, a declarat conducerea CJ Timiș.

Sursa: Consiliul Județean Timiș

Distribuie articolul