Timiș: Consiliul Județean a sprijinit cu 8 milioane de lei modernizarea Spitalului Județean din Timișoara

A fost inaugurată noua clădire a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Consiliul Județean Timiș a sprijinit acest proiect cu 8 milioane de lei, transformând secția în cea mai mare și mai modernă unitate de urgență din vestul țării. Clădirea a fost exstinsă cu 800 mp și dotată cu aparatură medicală performantă.

„Această investiție, asemeni altora pe care le-am derulat și le vom derula la Spitalul Județean din Timișoara, se încadrează în strategia noastră de a crea aici, în jurul acestei instituții un hub de sănătate. De facto, Spitalul Județean acționează ca un spital regional, pentru că pacienți din întreaga regiune vin aici, la Timișoara, pentru tratament și pentru a rezolva problemele acute sau cronice. Investiția în UPU vine sa completeze investiția pe care am inaugurat-o anul trecut la Secția de Urologie, unde am modernizat un întreg etaj din Spitalul Județean. Vom avea o clădire de interconectare, unde vom avea o nouă UPU, și mai mare decât cea actuală, pe care o recepționăm astăzi. Avem în lucru și maternitatea nouă, lângă Spitalul Județean, o investiție de 18 milioane de euro ce va fi inaugurată anul acesta, dacă toate lucrurile merg conform planului”, declară Alin Nica, președintele CJ Timiș.

De asemenea, PNL Timiș transmite următoarele: „Administrația județeană liberală pregătește proiecte pentru noile finanțări ce se vor lansa fie pe PNRR, fie pe Programul Operațional de Sănătate: extinderea Ambulatoriului și modernizarea în întregime a clădirii principale de la Spitalul Județean.”

Sursa: PNL Timiș, Facebook

Leave a Comment