Timiș: Consiliul Județean achiziționează 27 de microbuze electrice pentru transportul elevilor – investiție de 35 milioane lei

Paul

Ligia Deca, ministra Educației, a efectuat o vizită la Consiliul Județean Timiș, acolo unde a fost primită de vicepreședintele Alexandru Proteasa. Această întâlnire a marcat startul contractului de achiziție a 27 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din Timiș. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 35.905.346 lei.

„Venim, astfel, în ajutorul UAT-urilor care și-au exprimat dorința de a asigura mobilitatea școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului”, transmite Alexandru Proteasa.

„UAT-urile care vor beneficia de aceste microbuze va trebui să respecte unele condiții, printre care capacitatea de conectare la rețeaua de curent electric în cazul în care în localitatea respectivă nu există deja o stație de încărcare funcțională și să asigure șofer cu atestat. De asemenea, ele va trebui să acopere costurile de reparații, precum și costurile de alimentare.

Proiectul vizează asigurarea mobilității școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, și reprezintă contribuția administrației timișene la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, conform cerințelor Uniunii Europene trasate prin Pactul Verde European, prin crearea unor rețele de transport verde în județ”, adaugă reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Sursa: Alexandru Proteasa / Consiliul Județean Timiș

Distribuie articolul