Timiș: Consiliul Județean consolidează clădirile culturale printr-o investiție de peste 47 milioane lei

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat consolidarea clădirilor cu risc seismic. Acestea sunt Castelul Huniade și Biblioteca Județeană, iar valoarea totală a investiției este de peste 47 milioane de lei.

„Am fost selectați dintr-un număr de 50 de proiecte la nivel național, cu două obiective investiții pe Programul național de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, gestionat de Ministerul Dezvoltarii și mă refer aici la 30 milioane lei pentru consolidarea Castelului Huniade, cea mai veche clădire-monumant istoric de aici, din Banat și din județul nostru, respectiv încă 17,2 milioane de lei pentru reabilitarea și consolidarea Bibliotecii Județene Timiș, din Piața Libertății.

Precum știți, această clădire a fost inclusă și printre obiectivele de infrastructură, în cadrul programului Capitală Europeană a Culturii Timișoara 2021, însă a fost scoasă ulterior din acest program. Noi ne-am îndreptat către alte finanțări pentru că dorim să ducem la bun sfârșit această investiție. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt realizate urmează licitația pentru execuție. Clar, va costa mai mult decât cele 17,2 milioane de lei pe care îi vom primi prin acest program, dar de restul cheltuielilor ne vom ocupa noi, din buget local”, transmite Alin Nica.

Sursa: debanat.ro

Leave a Comment