Timiș: Consiliul Județean renovează energetic un liceu din Timișoara. Valoarea proiectului este de 2.3 milioane lei

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat obținerea unei finanțări în valoare de 2.3 milioane lei pentru renovarea energetică a Liceului Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu din Timișoara. Finanțarea este asigurată prin PNRR, Componenta C5-Valul Renovării.

„Asigurarea celor mai bune condiții în unitățile de învățământ este foarte importantă pentru Consiliul Județean Timiș și, de aceea, căutăm în permanență noi surse de finanțare care să susțină acest deziderat. Ne bucurăm că reușim, prin aceste lucrări, să reducem consumul de energie și emisiile de CO2, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice, dar și la reducerea riscului la incendiu”, a declarat Alin Nica.

„Renovarea energetică va cuprinde atât măsuri de reabilitare termică a anvelopei, cât și  de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice – surse regenerabile. Vor fi executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire”, adaugă serviciul de comunicare al administrației județene din Timiș.

Sursa: Consiliul Județean Timiș

Leave a Comment