Timiș: finanțare în valoare de 2 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat din Ghiroda

Paul

Proiectul în valoare de 2 milioane lei din fonduri europene care vizează modernizarea sistemului de iluminat de Ghiroda a fost aprobat. Primarul Stănușoiu Ionuț a semnat contractul de finanțare. Prin acest obiectiv vor fi montate 500 de corpuri de iluminat tip led pe străzile din Ghiroda și Giarmata Vii.

„Am semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat din Ghiroda și Giarmata Vii cu surse LED!

Proiectul a obținut o finanțare în valoare de 2 milioane de lei, fonduri nerambursabile, prin programul “Iluminat public 2022” derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Este cel de-al treilea contract pe care îl semnez în acest an pentru proiecte admise în vederea finanțării și depuse de UAT Ghiroda prin diverse programe guvernamentale și europene”, transmite Stănușoiu Ionuț.

„500 de corpuri de iluminat LED vor fi montate pe străzile din Ghiroda și Giarmata Vii, înlocuind lămpile existente, iar pe străzile incluse în proiect unde nu există iluminat public se vor realiza extinderi ale rețelei.

Noile becuri LED vor contribui la eficiența energetică și la îmbunătățirea vizibilității pe timp de noapte, astfel că circulația se va putea desfășura în condiții optime de siguranță, pentru șoferi și pietoni”, adaugă edilul liberal.

Proiect în valoare de 15.4 milioane lei pentru modernizarea străzilor din comuna Ghiroda

Administrația locală din Ghiroda are în desfășurare încă un proiect în valoare de 15.470.000 lei. Obiectivul „Reabilitare și modernizare străzi” este finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

„Sunt incluse în acest proiect străzile Făgăraș, Câmpului, Jiul, Bega și Moldovei.

Cererea de finanțare a fost depusă în octombrie 2021 și aprobată anul trecut, într-o perioadă în care mai multe proiecte depuse prin diferite programe de finanțare au primit răspuns pozitiv.

Concretizarea acestor inițiative înseamnă progres pentru Ghiroda și Giarmata Vii și dezvoltare durabilă pentru comunitate”, precizează Stănușoiu Ionuț.

Sursa: Stănușoiu Ionuț

Distribuie articolul