Timiș: Guvernul României a aprobat proiectul de legătură feroviară cu Aeroportul din Timișoara. Investiție de 400 milioane lei prin PNRR

Paul

Guvernul României condus de către premierul liberal, Nicolae Ionel Ciucă, a aprobat, în cadrul ședinței, proiectul pentru legătura feroviară între Gara de Est din Timișoara și Aeroportul Internațional ”Traian Vuia”. Valoarea investiției este de 400 milioane lei și va fi asigurată prin PNRR.

PNL Timiș a transmis faptul că: „Este vorba despre o linie feroviară cu o lungime de 5 kilometri care va facilita accesul călătorilor dinspre aeroport către Timișoara și invers. Se vor realiza linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroport, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul.

Aprobarea, în ședința de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții este ultima etapă înainte de lansarea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor.”

Sursa: PNL Timiș, Facebook

Distribuie articolul