Timiș: Investiție de 22 milioane de euro pentru conectarea rutieră a aeroportului din Timișoara cu autostrada A1

Consiliul Județean Timiș, condus de Alin Nica, a aprobat proiectul de investiție pentru conectarea rutieră a aeroportului din Timișoara cu autostrada A1. Valoarea totală a proiectului se ridică la 22 de milioane de euro.

„Administrația județeană și-a exprimat interesul ferm de realizare a investiției și de susținere a descentralizării activității Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deoarece are capacitatea de implementare a proiectului și poate valorifica integral finanțarea de la Comisia Europeană”, a transmis liberalul Alin Nica.

„CNAIR va asigura finanțarea investiției, iar Consiliul Județean Timiș se va ocupa de derularea tuturor procedurilor necesare pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului, ca de exemplu: elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, realizarea auditului de siguranță rutieră, precum și de gestionarea lucrărilor de execuție.

Noul obiectiv va facilita accesul de la și către aeroport, cu intenția de a fi legat la rețelele principale de transport din România și țările vecine. În proiect este inclusă chiar și o porțiune din Centura Timișoarei, cu scopul diversificării accesului atât la varianta ocolitoare, cât și în localitățile periurbane”, adaugă PNL Timiș.

Sursa: PNL Timiș, Facebook

Leave a Comment