Timiș: investiție de 50 milioane lei pentru o infrastructură modernă de distribuție a energiei electrice

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, alături de Cosmin Tabără, viceprimarul municipiului Timișoara, au participat la inaugurarea unei stații de transformare performante a energiei electrice, ajutând alimentarea consumatorilor casnici și industriali situați în zona de nord a Timișoarei, dar și a Aeroportului Internațional ”Traian Vuia”. Investiție în valoare de 50 milioane lei, realizată de către E-Distribuție.

„O stație de transformare a fost inaugurată în Timișoara, zona de nord, investiția fiind făcută de către E-Distribuție. Valoarea investiției este de 50 milioane lei. Este una dintre cele mai performante din sistemul românesc de distribuție a energiei electrice, alimentând consumatori casnici, industriali situați în zona de nord a municipiului Timișoara, dar și Aeroportul Internațional “Traian Vuia”. Capacitatea ei în momentul de față este de aproximativ 5000 consumatori, existând posibilitatea de a-și extinde capacitatea către 9000 consumatori.

Este de lăudat această investiție, la fel cum trebuie stimulate și alte investiții de acest gen și în alte zone ale orașului, cum este partea de sud, unde dezvoltarea urbană a depășit capacitatea deținută de rețelele cu alimentare electrică sau celelalte utilități. Acest lucru cauzează fluctuații de energie care determină apoi deteriorarea bunurilor deținute de proprietarii imobilelor sau a utilajelor industriale”, transmite Cosmin Tabără.

„În trecut, în absența acestui tip de infrastructură, s-au pierdut oportunități semnificative care au ajuns în cele din urmă în alte județe din vestul țării.

Stația de transformare de la Dumbrăvița este utilă pentru zona rezidențială, pentru consumul casnic din comunele Dumbrăvița, Giarmata, Ghiroda și Sânandrei, precum și pentru nordul Timișoarei și pentru zona aeroportului”, declară Alin Nica.

Sursa: Alin Nica / Cosmin Tabără

Leave a Comment