Timiș: la Timișoara a avut prima expoziție a lucrărilor lui Brâncuși după mai bine de 50 de ani

Paul

Expoziția lucrărilor lui Brâncuși a avut loc la Timișoara, în cadrul Muzeului Național de Artă. Aceasta este prima de după mai bine de 50 de ani. Evenimentul a adus în fața publicului 100 de lucrări ale artistului. Au participat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, instituție implicată în organizarea evenimentului, dar și Raluca Turcan, ministra Culturii.

„În prezența lucrărilor marelui Brâncuși am trăit cultura, în cea mai pură formă, fără nuanțe politice și neînțelegeri administrative. Toți cei care au trecut pragul expoziției s-au arătat încântați de bijuteria care a devenit Muzeul Național de Artă Timișoara”, transmite Alin Nica.

„Organizarea expoziției Brâncuși la Timișoara demonstrează că proiectele culturale de anvergură au capacitatea de a concentra în jurul lor întreaga societate și este firesc să fie așa, pentru că valorile culturale sunt cele care reprezintă în modul cel mai autentic un popor. Această expoziție stabilește un reper de bune practici pentru instituțiile de cultură din România, prin prisma colaborărilor internaționale care au făcut posibilă găzduirea operelor lui Brâncuși la Timișoara”, adaugă Raluca Turcan.

Sursa: PNL Timiș

Distribuie articolul