Timiș: lucrările pentru construirea punctului muzeal de la Parța sunt aproape de final

Reprezentanții administrației județene din Timiș au efectuat vizite pe șantierul punctului muzeal de la Parța care o să găzduiască Sanctuarul Neolitic descoperit în localitate. Proiectul face parte din „Valorificarea potențialului siturilor arheologice Parța și Majdan pentru stimularea turismului în zona transfrontalieră Banat”, iar finanțarea este asigurată prin Programul Interred România-Republica Serbia 2014-2020.

„În ceea ce privește stadiul, au fost finalizate lucrările la acoperiș, pavaj, sistemul de climatizare cât și gardul de împrejmuire, care are un design deosebit, urmând a fi efectuate finisajele.

Aspectul acoperișului este unul special, susținut de forme de lemn construite din bușteni de 10 metri dintr-o singură bucată”, transmite Consiliul Județean Timiș.

„Consiliul Județean Timiș și Muzeul Național al Banatului, instituție care va și administra acest punct muzeal, vor pregăti inaugurarea construcției la finalul lunii aprilie, alături de reprezentanți ai comunității regionale și persoane interesate să promoveze investiția realizată.

Punctul muzeal din comuna Parța va contribui la creșterea turismului local și va fi un motor de dezvoltare pentru activități turistice culturale și de agrement”, adaugă administrația județeană din Timiș.

Sursa: Consiliul Județean Timiș

Leave a Comment