Timiș: noile lumini led au început a fi montate în Grabaț. Investiție de 500 mii euro

Paul

Ilie Suciu, primarul comunei Lenauheim, anunță că s-a început schimbarea lămpilor de iluminat public în localitatea Grabaț. Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public”, investiția fiind de 500.000 euro.

„Valoarea lucrărilor este de 500.000 euro și vizează achiziția de sisteme, instrumente și echipamente tehnice inovatoare cu grad sporit de eficiență, precum și implementarea unui sistem telematic care are capacitatea de a gestiona și monitoriza întreaga infrastructură de iluminat public într-un mod eficient, minimalizând consumul de energie cu cel puțin 30%”, precizează Ilie Suciu.

„Ne propunem ca până în decembrie 2023, odată cu finalizarea acestui proiect finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Comuna Lenauheim şi Municipalitatea Žagubica să beneficieze de un sistem de iluminat public care creşte eficienţa fluxului luminos, reducând considerabil consumul de energie electrică şi costurile asociate acesteia”, adaugă edilul liberal.

Sursa: Ilie Suciu

Distribuie articolul