Timiș: primarul Ionuț Stănușoiu a semnat autorizația de construire a noilor corpuri de clădire ale Universității de Medicină și Farmacie în comuna Ghiroda

Ionuț Stănușoiu, primarul comunei timișene Ghiroda, a semnat autorizația de construire pentru noile corpuri de clădire ale Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara în comună. Pentru acest proiect s-a obținut o finanțare de 121 milioane lei prin Compania Națională de Investiții.

„Proiectul se află în discuții încă din 2021, iar în anul anterior au fost bifate cele mai importante etape pentru ca acest proiect atât de important pentru municipiu și periurban să devină realitate: a fost atrasă o finanțare de 121 milioane de lei prin Compania Națională de Investiții, s-a semnat Acordul de Parteneriat privind realizarea investiției și a fost scoasă la licitație proiectarea și execuția noului campus universitar.

În cadrul parteneriatului cu Universitatea, Primăria Ghiroda a pus la dispoziție terenul pe care se va realiza acest campus, amplasat în zona de după pod, în apropierea PUZ-ului de tineri și a Centurii Sud”, transmite Ionuț Stănușoiu.

„Este prevăzută construcția unui centru multicultural, atractiv pentru studenți. Corpul de clădire cu rol de cămin studențesc va avea o capacitate de 100 de locuri. Acesta va fi dotat cu bazin de înot, centru de recuperare și kinetoterapie și teren de sport cu nocturnă.

Cea de-a doua clădire va avea rol didactic și va găzdui amfieatre, săli de seminarii și de studiu, un muzeu antropologic, cât și un centru expozițional”, adaugă edilul liberal.

Sursa: Ionuț Stănușoiu

Leave a Comment