Timiș: proiecte în valoare de peste 15 milioane lei pentru comuna Belinț în cei doi ani de administrație liberală

Paul

În cei doi ani de administrație liberală, comuna Belinț, condusă de Laurențiu Tîrziu, a cunoscut o multitudine de proiecte pentru modernizare. Valoarea totală a acestora este de peste 15 milioane lei. Domeniile principale ale proiectelor au fost infrastructura, educația și sănătatea.

Printre cele mai importante proiecte pentru infrastructură demarate de către administrația locală din Belinț sunt asfaltarea străzilor din comuna Belinț, proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării, depus prin programul Anghel Saligny – 11.000.000 lei; amenajare Centru civic în comuna Belinț, cu ajutorul Consiliului Județean Timiș – 1.529.245 lei; realizarea terenului sintetic de la Chizătău – 361.252 lei; modernizarea drumului comunal Gruni/Paru, cu ajutorul CJ Timiș – 287.900 lei; parcare magazin Profi – 320.000 lei; realizarea capelei mortuare din Belinț – 535.000 lei; realizare plan urbanistic general – 527.221 lei; amenajare 4 parcuri – 90.000 lei.

Din lista investițiilor realizate de către primarul Tîrziu nu au lipsit și proiecte pentru transportul verde prin realizarea unei piste de biciclete, în valoare de 2.021.014 lei.

„În ceea ce privește educația la noi in comună, trebuie să menționez că în perioada imediat următoare vom depune prin PNRR Componenta C15 un alt proiect care se numește “Dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.

Tot la CNI avem depus pentru finanțare modernizarea si reabilitarea dispensarului Comunei.

In localitatea Chizătău avem depus proiect la AFM ”Cresterea eficientei energetice a scolii cu clase I-IV”.

Tot la AFM avem depus proiect pentru extinderea iluminatului public din comuna Belint”, anunță Laurențiu Tîrziu.

Edilul comunei Belinț: Viziunea propusă pentru comună este a inovației și a oportunităților

Primarul liberal al administrației locale din Belinț dorește să transforme comuna într-o comunitate modernă pentru viitorul oamenilor.

„Viziunea propusă pentru comuna Belinț este a inovației și a oportunităților, un smart future community, un loc plăcut în care să trăiești, să muncești și să studiezi, o comună cu autorități locale responsabile și deschise, cu cetățeni activi și o comunitate activă și implicată.

Pentru ca această dorință să fie îndeplinită, trebuie să avem o dezvoltare accelerată, prin accesarea de fonduri europene, guvernamentale, GAL, granturi, fonduri proprii etc.”, transmite Tîrziu.

„Pe parcursul celor doi ani de mandat, deși nu a fost un drum ușor de parcurs am avut o echipă loială și implicată în tot ceea ce este necesar pentru a asigura un trai decent cetățenilor comunei Belinț. Am avut o colaborare pozitivă cu instituțiile implicate și cu partenerii de proiecte”, adaugă edilul liberal.

Sursă: Comunicat de presă PNL Timiș

Distribuie articolul