Timiș: proiectul de reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat public din Lenauheim și Zagubica a fost finalizat

Paul

Conducerea primăriei comunei Lenauheim a transmis finalizarea proiectului de reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat public de pe raza unității administrativ teritoriale și din Zagubica.

Proiectul a fost o cooperare transfrontalieră între România și Serbia. Acesta a rezolvat o problemă din ambele localități, anume lipsa iluminatului public și eficiența acestuia.

„Obiectivul principal al acestui proiect l-a reprezintat eficientizarea sistemului de iluminat în cele două zone, pentru a reduce impactul negativ: consumul prea mare și ineficient, lipsa iluminatului calitativ pe timp de noapte și în zonele mărginașe, dar și intensitatea scăzută în caz de condiţii meteorologice nefavorabile. De asemenea, a fost urmărită conștientizarea și informarea populației prin conferințe de presă, seminarii, campanii de informare în școli, etc”, au adăugat reprezentanții administrației locale din Lenauheim.

În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente moderne, cu un grad sporit de eficiență, fiind alese de specialiști. Proiectul a cuprins și implementarea unui sistem de gestionare și monitorizare a infrastructurii de iluminat.

Sursa: Primăria comunei Lenauheim

Distribuie articolul