Timiș: protocolul pentru drumul expres Aeroportul Timișoara-Autostrada A1 a fost semnat. Investiție de 22 milioane lei

Paul

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat semnarea protocolului de colaborare între administrația județeană și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea drumului de conectivitate A1 – Timișioara – Aeroport Traian Vuia. Valoarea investiției este de 22 milioane euro.

„CNAIR se va ocupa de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Timiș de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de contractarea serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție”, transmite serviciul de comunicare al administrației județene Timiș.

„Știm cât de importantă este problema traficului și am fost permanent preocupați de identificarea unor noi căi de acces care să ducă la o fluidizare mult – așteptată și la creșterea calității vieții în localitățile din jurul Timișoarei. Ne bucurăm că reușim în acest mod să diversificăm accesul și să înlăturăm presiunea rutieră de la Dumbrăvița. În proiect este inclusă și o porțiune din Centura Timișoarei, pentru facilitarea accesului atât la varianta ocolitoare cât și în localitățile periurbane apropiate. În mod cert,  dezvoltarea acestui drum expres va conduce la creșterea atractivității județului Timiș pentru investiții și implicit pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea dinamicii mediului de afaceri”, adaugă Alin Nica.

Sursa: Consiliul Județean Timiș

Distribuie articolul