Timiș: stații de încărcare mașini electrice aprobate pentru comuna Biled

Paul

Îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi sunt obiective pentru localitățile din mediul rural conduse de administrații liberale. Este și cazul comunei Biled, din județul Timiș, unde s-au câștigat două proiecte prin P.N.R.R., unul pentru stații de încărcat mașini electrice, iar celălalt pentru o pistă de biciclete.

„Proiectul depus de Primăria Biled pe programul P.N.R.R. pentru realizarea a două stații de încărcat mașini electrice a fost aprobat. Finanțarea va fi 100% nerambursabilă”, a anunțat Ovidiu Oprișa, primarul liberal al comunei Biled, din jud. Timiș. Aceste stații vor fi amplasate pe domeniul public și vor oferi deținătorilor de mașini electrice posibilitatea de încărcare la nivel local. Valoarea totală a proiectului este de circa 246.000 lei. Urmează semnarea contractului de finanțare și realizarea proiectului în decursul anului 2023.

Al doilea proiect al comunei cu administrație liberală Biled este o pistă de biciclete, cu o valoare totală de circa 1,4 milioane lei, fonduri nerambursabile, tot prin programul P.N.R.R. Distanța acoperită de această pistă este de 3 km pe sens dublu. Urmează etapele de proiectare, contractare și execuție”, a precizat Oprișa.

Sursa: Primăria Biled, Facebook

Distribuie articolul