Tinerii liberali au participat la Școala Memorială “Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet

În perioada 18-20.11.2022, a avut loc Școala Memorială „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighetu Marmației. Acest eveniment este unul de tradiție pentru Partidul Național Liberal, aflându-se la cea de-a XIII-a ediție. Tematica a fost „Mințile libere trec dincolo de ziduri”.

De cine au fost însoțiți tinerii liberali

Prezentul eveniment s-a bucurat de prezența mai multor liberali:

  • Lucian Bode, secretar general al PNL și ministrul Afacerilor de Interne;
  • Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL și premierul României;
  • Daniel Buda, președintele PNL Cluj și europarlamentar;
  • Mara Mareș, președintele TNL;
  • Bianca Murgu, liderul tinerilor liberali sătmăreni.

Ce au vizitat tinerii liberali

În cadrul acestui eveniment, tinerii liberali au vizitat:

  • Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței;
  • Au asistat la slujba din Cimitirul Săracilor, care a fost oficiată în memoria celor care au fost uciși în temnițele comuniste.

An de an, tinerii liberali din întreaga țară se întâlnesc la Sighetu Marmației pentru a reflecta la trecut, dar și la ceea ce au de făcut fiecare pentru a contura un viitor mai bun, într-o lume aflată într-o continuă schimbare.

De asemenea, Bianca Murgu, liderul tinerilor liberali sătmăreni a declarat următoarele: „Este de datoria noastră, ca tineri liberali, să cunoaștem trecutul și să prețuim sacrificiile care s-au făcut pentru democrație de înaintașii noștri. Memoria Sighetului trebuie să rămână mereu în conștiința noastră și să o transmitem din generație în generație, în calitate de promotori ai democrației.

Ca tineri liberali, am învățat că Sighetul reprezintă o pagină a eroismului și martirajului celor care au avut curajul să înfrunte tirania și teroarea comunistă. Este pentru fiecare din noi o lecție neagră a istoriei și noi, cei de azi, avem datoria să luptăm împotriva oricărei forme de totalitarism, astfel ca victoria democrației în România, să fie definitivă.

PNL – în întreaga lui istorie de aproape un secol și jumătate – a fost garantul valorilor democrației autentice și misiunea noastră este aceea de a salvgarda această uriașă moștenire și de a o duce mai departe cu responsabilitate și mândrie”.

Liberalii nu uită de istoria României și mereu își vor aduce aminte de pagubele provocate de comunism!

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Leave a Comment