Trei spitale din subordinea CJ Iași vor primi bani din PNRR pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Maternitatea Elena Doamna Iași au fost selectate pentru finanțare prin PNRR a achiziției de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

  • Spitalul de Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași au fost selectate pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
  • Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Costel Alexe: trei unități medicale subordonate Consiliului Județean vor asigura un climat sănătos și condiții moderne de tratament

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria’’ va primi o finanțare de 25.855.289,65 lei, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie 4.529.859,00 lei, iar Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” 5.374.680, 00 lei.

Costel Alexe, Președintele CJ Iași: „În spatele acestei reușite este multă muncă depusă deopotrivă de colegii din cadrul Direcției de Proiecte de la Consiliului Județean Iași, pe care vreau să îi felicit în mod special pentru toată stăruința de care au dat dovadă pe parcursul acestui proces, dar și de echipele celor trei spitale desemnate câștigătoare. Etapele nu au fost deloc ușoare, selecția a fost una extrem de riguroasă”.

„Sunt mulțumit că acum încă trei unități medicale subordonate Consiliului Județean vor asigura un climat sănătos și condiții moderne de tratament pentru pacienții care ajung aici din toată zona Moldovei. Sumele nu sunt deloc de neglijat și sunt convins că managerii vor  face investițiile de care au nevoie aceste spitale pentru a reduce riscul infecțiilor nosocomiale”, a declarat liberalul.

Banii europeni obținuți de cele trei spitale vor fi investiți în sisteme de tratare și filtrare a aerului din saloane și săli de operații, de control al igienei mâinilor și de dezinfecție, sterilizatoare cu abur, mașini de spălat și echipamente de neutralizare a materialelor contaminate, echipamente de identificare și testare a sensibilității la antibiotice pentru bacterii și fungi și în roboți de dezinfecție cu UV.

sursă: Consiliul Județean Iași, Facebook

Leave a Comment