Tudor Polak, deputat PNL: Partidul Național Liberal a obținut, în urma negocierilor din coaliție, o soluție de compromis, care să îi avantajeze pe pensionarii români

Eduard Turcu

Ieri a avut loc o ședință a coaliției de guvernare în cadrul căreia a fost decis procentul cu care vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023.

În aceste context, deputatul liberal, Tudor Polak, a declarat că pensiile vor crește cu 12,5%, începând cu 1 ianuarie 2023.

Tudor Polak: „Cu 12,5% va creşte punctul de pensie de la 1 ianuarie 2023, în urma discuțiilor purtate în coaliția de guvernare. Asta înseamnă o valoare a punctului de pensii de 1.784 de lei pentru toți pensionarii din România”.

„Partidul Național Liberal, condus de Nicolae Ciucă, și-a dorit o creştere cât mai substanțială a punctului de pensie, până la 15%, şi a obținut, în urma negocierilor din coaliție, o soluție de compromis, care să îi avantajeze pe pensionarii români”, a precizat deputatul.

De asemenea, acesta a spus că persoanele cu „venituri sub 3.000 de lei, vor beneficia, în anul care urmează, de o serie de măsuri de sprijin: 1.000 lei pentru cei cu venituri mai mici de 1.500 lei, 800 lei pentru cei cu venituri între 1.501 lei și 2.000 lei, 600 lei pentru cei cu venituri între 2.001 lei și 3.000 lei”.

Vouchere sociale pentru alimente, în valoare de 250 lei, distribuite o dată la 2 luni pentru pensionarii care nu depășesc 1700 de lei

„În continuare, pesionarii cu venituri lunare care nu depăşesc 1700 lei vor primi voucherele sociale pentru alimente, în valoare de 250 lei, distribuite o dată la 2 luni.

De asemenea, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi venit sub 2000 de lei, se va distribui, în 2 tranşe, suma de 1.400 de lei, pentru a suplimenta costurile facturilor la energie”, a declarat liberalul.

Un alt anunț important pe care deputatul PNL l-a făcut este cel privind alocațiile copiilor care vor fi actualizate cu rata inflației.

Tudor Polak: „Alocaţiile pentru copii vor fi actualizate cu rata inflației, în timp ce persoanele cu handicap vor primi o a 13-a indemnizație.

Indemnizațiile pentru veteranii şi văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, pornind de la anul 2018, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30 de procente”.

„Sunt măsuri utile, care vin în ajutorul pensionarilor, o promisiune asumată şi dusă la îndeplinire de liberali”, a subliniat liberalul.

sursă: Tudor Polak, deputat PNL

Distribuie articolul