Tulcea: Fonduri europene pentru execuția lucrărilor de modernizare a corpului B al Liceului de Arte George Georgescu din municipiu

Badila Antonia

Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, anunță că a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a Corpului B al Liceului de Arte „George Georgescu” cu o valoare de peste 1 milion de euro, iar termenul de execuție este de 12 luni.

,,■Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii:

a) izolare termică a fațadei – parte vitrată;

b) izolare termică a fațadei – parte opacă.

■ Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum.

■ Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu:

a) instalare pachet solar cu boiler bivalent 500 litri;

b) dotarea clădirii cu un sistem fotovoltaic de 20 kW, fără acumulare, alcătuit din 80 panouri fotovoltaice de 250 W fiecare ce se vor monta pe acoperiș, patru invertoare 6 kW, structură metalică, cabluri solare, accesorii, etc.

■ Lucrări de instalare a unui sistem de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior.

■ Lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri:

a) reabilitara și modernizarea instalației de iluminat;

b) înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iuminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață – respectiv corpuri de ikuminat cu LED;

c) instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență, acolo unde acestea se impun pentru economia de energie.

𝗩𝗮𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲𝗮 contractului de execuție este de 5.957.544,46 Lei, inclusiv TVA (𝟭.𝟭𝟵𝟭.𝟱𝟬𝟴 𝗘𝘂𝗿𝗼), câștigătorul licitației este 𝗦.𝗖. 𝗘𝗟𝗖𝗢𝗦 𝗚𝗥𝗨𝗣 𝗦.𝗥.𝗟 𝗱𝗶𝗻 𝗧𝘂𝗹𝗰𝗲𝗮, iar termenul de execuție este de 𝟭𝟮 𝗹𝘂𝗻𝗶.”, a declarat primarul municipiului, Ştefan Ilie pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul