Tulcea: Peste 1 milion de lei pentru transportul de persoane între municipiu şi suburbia Tudor Vladimirescu

Badila Antonia

Primăria Tulcea declară că transportul de persoane Între municipiu şi suburbia Tudor Vladimirescu se va face cu o ambarcațiune modernă, după ce cererea de finanțare pentru achiziția navei a fost selectată pentru finanțare prin Flag Delta Dunării.

,,În prezent, transportul se realizează cu nava Civitas prin Societatea de Transport Public (STP), Însă aceasta va fi trecută În rezervă atunci când va sosi noua ambarcațiune, spune directorul STP, Aurelian Udrea.

Spre deosebire de nava Civitas, care are un număr de 30 de locuri, noua ambarcațiune va avea o capacitate maximă de 50+2 pasageri, potrivit proiectului.Valoarea finanțării nerambursabile pentru acest proiect este de 1476258,73 lei. Infrastructura de transport persoane propusă a fi achiziționată va fi construită de o documentație de proiectare avizată de către Autoritatea Navală Română.


<Actuala navă de pasageri nu corespunde Întru totul nevoilor comunității din suburbia Tudor Vladimirescu, fiind necesară o navă care să asigure confortul și siguranța pasagerilor, precum și reducerea emisiilor de carbon și a gazelor cu efect de seră. De asemenea, conectarea suburbiei Tudor Vladimirescu de centrul urban municipiul Tulcea va facilita accesul la locuri de muncă În zona orașului, Îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii suburbiei care valorifică produsele agricole pe piața municipiului Tulcea, precum și accesul la serviciile de bază (cabinete medicale, Învățământ, centre comerciale și alte servicii inexistente de cealaltă parte a Dunării) și participarea Întregii comunități, În general, la viața orașului>, se arată În proiect.

Primăria Tulcea va mai beneficia de finanțare prin FLAG Delta și pentru alte două proiecte, respectiv <Promovarea potențialului natural și cultural al zonei FLAG prin mobilitatea și diversificarea evenimentelor outdoor din municipiul Tulcea> și <Facilități de acostare pentru ambarcațiuni pe Lacul Ciuperca din Municipiul Tulcea>.”, transmite primăria Tulcea Într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul