Tulcea: Plata cu cardul și cod QR pentru legumele și fructele de pe tarabele piețelor din municipiu

Administrația liberală a municipiului anunță că tulcenii care-şi fac cumpărăturile în pieţele din oraș vor şti, de unde provin legumele şi fructele pe care le văd pe tarabe. Mai mult, plata cu cardul la piaţă se va implementa şi în municipiul Tulcea.

,,Reprezintă un nou pas în digitalizarea serviciilor oferite la nivelul municipiului şi trebuie să accelerăm procesul de digitalizare, fie că este la Taxe şi Impozite, pieţe, administrare patrimoniu sau chiar servicii publice. Dorim să accelerăm această digitalizare şi alternativă de plată, de rezervare a serviciilor prin online. Reprezintă o transparentizare a serviciilor oferite de Primăria Tulcea, o mai uşoară comunicare pentru cetăţeni şi comercianţi. Cu siguranţă vor scana cumpărătorii, poate la început din curiozitate sau pentru a fi mai informaţi. Pot să îşi planifice şi de acasă să vadă dinainte la ce producător se pot duce, unde pot găsi anumite produse”, a declarat viceprimarul municipiului Tulcea George Şinghi.

,,De la începutul acestui an, în pieţele Sf. Gheorghe, Piaţa Veche şi Piaţa Vest, au fost amplasate sisteme de afişare digitală a structurilor existente în pieţe, ce pot fi închiriate de comercianţi, atât persoane juridice cât şi producători.

Astfel, orice comerciant care doreşte să închirieze o tonetă sau un spaţiu în piaţă, poate vedea pe un monitor care structură este disponibilă şi care este ocupată, precum şi modalitatea de închiriere (cu contract sau în regim forfetar).

A două etapă, care este în plină desfăşurare, urmând să se încheie până la sfârşitul lunii mai în cele trei pieţe, urmăreşte să faciliteze comunicarea dintre producătorii din pieţe şi comercianţi.

Astfel, fiecare tonetă ocupată urmează a fi prevăzută cu un cod QR. Prin scanarea codului, cumpărătorul are posibilitatea să afle de la cine a cumpărat produsele, care este zona de provenienţă a produselor, mai mult, având posibilitatea să vadă şi fotografii sau filmuleţe de prezentare de la locul de producţie.

Proiectul a costat 62.000 de lei, fără TVA, sumă suportată integral din fondurile proprii ale societăţii autorităţii locale.”, transmite primăria Tulcea într-un comunicat de presă.

Sursa: ziaruldelta.ro

Leave a Comment