Tulcea: Primarul Ștefan Ilie transmite că au fost prezentate patru propuneri pentru centura ocolitoare a municipiului Tulcea

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a făcut noi precizări despre proiectul construirii centurii ocolitoare. Astfel, edilul arată că au fost prezentate patru propuneri pentru acest obiectiv de investiții.

,,După patru luni de la semnarea Contractului nr.42647/27.09.2022 pentru ,<Servicii de Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drumuri de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanţa – Tulcea – Brăila, între localitățile Tulcea, Mineri, Cataloi, Agighiol și Malcoci>, ne-au fost prezentate patru propuneri ale noii centuri.

Această primă etapă are ca scop selectarea celor mai bune alternative pentru investiție, care au fost analizate în funcție de mai multe criterii:

– Descongestionarea traficului din municipiul Tulcea și reducerea timpilor de călătorie, deoarece, în prezent se creeaza ambuteiaje;

– Asigurarea unei rețele de transport rutier sigure si operaționale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere;

– Îmbunătățirea condițiilor pentru transportul de mărfuri și asigurarea măsurilor de siguranță pentru transportatori, conform cerintelor UE;

Am stabilit ordinea propunerilor pentru a fi analizate din punct de vedere al costului investiției, în etapa a doua a analizei multicriteriale:

– 10.1 km (varianta I),

– 8.83 km (varianta II),

– 36.13 km (varianta III),

– 10.42 km (Varianta IV)

Aceste variante, realizate de echipele de proiectanți, vor fi analizate și de către CNAIR, în cadrul Programului Operațional european Infrastructură Mare, pentru ca la final să câștige aceea care va crea culoarele de acces cele mai permisibile şi mai aerisite, care va determina scăderea timpului de deplasare, a emisiilor de gaze cu efect de seră, a numărului de accidente, care va conduce la atragerea de investiții și investitori în municipiul Tulcea și în zonele limitrofe metropolitane.

Sursa: Facebook, Ștefan Ilie

Asocierea S.C. EUROCERAD INTERNATIONAL S.R.L., 3TI PROGETTI ITALIA – INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A. și S.C. WE PROJECT ENGINEERING S.R.L., este câștigătoarea contractului pentru suma de 5.050.599,26 Lei, exclusiv TVA.

În acest moment, traficul rutier care traversează municipiul Tulcea este asigurat prin intermediul străzii Barajului, care face legatura cu DN 22/E87 și strada Viticulturii care face legătura cu DJ 222 Tulcea – Agighiol și, în continuare, prin tronson Mahmudiei și Elizeului, cu DJ 222A Tulcea-Murighiol.”, declară Ștefan Ilie pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment