Tulcea: Primele autobuze electrice vor fi puse în probe în aceasta primavară

Primăria Tulcea va semna săptămâna viitoare contractul cu firma care va confecţiona un număr de 20 de autobuze electrice, în primăvara acestui an urmând să fie puse în probă primele dintre vehicule.

„Săptămâna viitoare vom semna contractul cu firma care va confecţiona cele 20 de autobuze electrice. Este aceeaşi firmă care a câştigat licitaţia şi pentru cele 10 autobuze prin proiectul derulat de Ministerul Mediului. Primele autobuze electrice vor fi puse în probe în această primăvară, după ce vom construi prima staţie electrică de încărcare”, declară primarul Ştefan Ilie.

,,Un alt proiect destinat modernizării parcului auto al societăţii Transport Public SA vizează achiziţia a 10 autobuze electrice, a trei staţii de încărcare rapidă şi a 10 staţii de încărcare lentă, iar în cazul acestuia Primăria municipiului Tul-cea a semnat, în 2021, contractul de finanţare în valoare de 38.655.079,5 lei, liderul de proiect fiind Ministerul Lucrărilor Publice.

Edilul a menţionat faptul că până în prezent administraţia locală a obţinut finanţare europeană pentru mai multe investiţii care cumulează aproape 30 de milioane de euro şi se află în evaluare alte proiecte de peste 60 de milioane de euro”, transmite PNL Tulcea într-un comunicat de presă.

„Am obţinut finanţare pe FLAG şi vom începe acum achiziţia unei ambarcaţiuni care să facă transportul între Tulcea şi Tudor Vladimirescu. Este vorba de o navă electrică cu capacităţi de încărcare solară, în valoare totală de 1.476.000 lei exclusiv TVA. Vrem să facem achiziţia cât mai repede, deoarece aceste ambarcaţiuni nu le iei dintr-un magazin, ci se construiesc în  urma achiziţiei”, a spus Ştefan Ilie.

Leave a Comment