Tulcea: Prin intermediul fondurilor europene, Municipiul Tulcea va beneficia de un plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice

Primarul Ştefan Ilie a atras atenţia asupra importanţei respectării unor politici de mediu, precum şi a paşilor necesari pentru ca municipiul Tulcea să devină un oraş verde.

„Este foarte important pentru un oraş reşedinţă de judeţ să implementeze proiecte pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu şi lung, care să aibă eficienţă şi să transforme acel oraş într-unul verde. Ştiu că ne gândim cu toţii la străzi, gropi, parcări şi avem mai puţin în vedere nişte politici cum ar fi cele de mediu. Dacă nu le acordăm importanţă ne vor afecta, câteodată, iremediabil viitorul. În 2021 am aderat la convenţia primarilor privind clima şi energia, şi ne-am asumat ca toate municipalităţile semnatare să reducem emisiile de carbon cu 30-40% până în 2030 şi să ajungem la neutralitate în carbon în anii 2050″, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Sursa: Facebook, Primăria Tulcea

,,Rezultate așteptate ale proiectului sunt în legătură cu politicile naționale și ale UE în domeniul schimbărilor climatice.

Principalele rezultate vor consta în indicatori de vulnerabilitate și scoruri de risc. Evaluarea capacității de adaptare se va realiza prin atribuirea indicatorilor din categorii precum: acces la servicii, capacitate guvernamentală și instituțională, capacitate fizică și de mediu, cunoștințe și inovare.

Valoarea totală a proiectului este de 584.832 lei, din care 85 % valoare eligibilă nerambursabilă din MF SEE 497.107,20 lei, 15% valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 87.724,80 lei și perioada de implementare este 24 noiembrie 2022 – 24 noiembrie 2023.

Partenerul UAT Municipiul Tulcea în derularea proiectului, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, este specializat în activități de cercetare fundamentală/ aplicativă și dezvoltare tehnologică, în domeniul ingineriei și protecției mediului.”, transmite primăria Tulcea pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment