Tulcea: Stații pentru monitorizarea calității aerului sunt amplasate în diferite puncte ale orașului

Badila Antonia

Primăria Tulcea, a declarat că tulcenii au la dispoziție informații în timp real privind calitatea aerului, prin intermediul a 4 stații de monitorizare, amplasate în diferinte puncte ale orașului.

,,Senzorii noilor stații de monitorizare pot detecta nivelul particulelor în suspensie (PM 1, PM 2.5, PM 4, PM 10), oxizii de azot (NOx), compuși volatili, temperatură și umiditate.

Acest sistem de monitorizare este o variantă îmbunătățită a proiectului pilot demarat în anul 2022 de Primăria Tulcea alături de Claritech, companie ce oferă soluții complete de monitorizare în timp real a poluării aerului, de asemenea, partener al platformei independente aerlive.ro în cadrul unei campanii împotriva arderilor ilegale de deșeuri.

Monitorizarea calității aerului este un factor important de prevenție și protecție împotriva poluării. În anul 2021, Municipiul Tulcea a aderat la Acordul privind Orașele Verzi – Green City Accord, o inițiativă a Comisiei Europene, unul dintre angajamentele asumate fiind îmbunătățirea calității aerului.

În acest sens, una dintre măsuri prevede monitorizarea cu regularitate a calității aerului din oraș și punerea datelor la dispoziția publicului într-un mod oportun și accesibil.

Pe raza municipiului Tulcea mai există alte două stații, parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA), administrată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor”, transmite Primăria Tulcea într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul