Tulcea va avea un nou Plan Urbanistic General ce va include crearea unui linii de centură, înființarea unui parc industrial și mutarea gării feroviare

Primăria Municipiului Tulcea anunță că a lansat licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General și a Regulamentului Local de Urbanism.

,,Prin realizarea PUG, se va crea un nou regulament de urbanism, bazat pe realitatea actuală și în acord cu legislația în vigoare, se vor trasa direcțiile de dezvoltare urbanistică a municipiului prin identificarea zonelor spre care ar trebui direcționată dezvoltarea orașului, în acord cu tendințele de dezvoltare și cerințele de dezvoltare durabilă socio-economică și de mediu actuale, precum și actualizarea listei de proiecte de investiții necesare pentru implementarea viziunii de dezvoltare. De asemenea, se vor rezolva problemele de circulații majore carosabile, pietonale, de transport în comun, legăturile dintre cartierele orașului, problemele legate de infrastructura tehnico-edilitară etc.

Actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Tulcea este necesară pentru asigurarea coerenței și predictibilității procesului de planificare teritorială, de proiectare urbană și de autorizare a construcțiilor pe teritoriul localității. Prin acest contract se va avea în vedere dezvoltarea unui ecosistem local coerent și integrat pentru serviciile urbanistice publice informatizate dedicate cetățenilor și mediului de afaceri.

Prestarea serviciilor administrative de calitate pentru cetățeni, operatori economici și utilizatori din administrația locală, îmbunătățirea eficienței sectorului public, reducerea costurilor, simplificarea operațiunilor, creșterea consistentă a numărului de utilizatori reprezintă scopurile principale ale strategiei privind implementarea unui program de e-guvernare, fiind pilonul principal al societății informaționale și unul dintre pilonii principali ai societății bazate pe cunoaștere.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 3.500.000 de lei, iar cei interesați pot depune oferte de preț până la data de 15.05.2023, ora 15.00.”, transmite primăria Tulcea într-un comunicat de presă.

Leave a Comment