Turismul sustenabil, aplaudat la scenă deschisă în cadrul Galei Ecoturismului

Constantinescu Denisa

Cu prilejul finalizării celui de-al doilea an de implementare a Programului „Anii Drumeției”, Consiliul Județean Sibiu a organizat pe 28 noiembrie 2022, Gala Ecoturismului, eveniment prin care a premiat toate inițiativele care contribuie activ la dezvoltarea turismului sustenabil în județul Sibiu.

Gala a reunit în incinta Sălii Thalia reprezentanți ai autorităților centrale și locale, operatori de turism sustenabil și reprezentanți ai celor mai importante asociații neguvernamentale, dar și atleți, jurnaliști, operatori privați și pasionați de drumeție și sport în aer liber.

Într-o intervenție video, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl. Barna Tánczos, a transmis organizatorului „felicitări pentru modul în care prezentați oferta ecoturistică a județului Sibiu, cât și pentru Aplicația „Anii Drumeției”, atât de folositoare celor ce aleg potecile munților”. De asemenea, ministrul a promis că va verifica personal funcționalitatea aplicației lansată în luna iulie a acestui an, în cadrul unei drumeții ce o va realiza în munții Sibiului în iarna acestui an.

Prezent la eveniment, dl. Lucian Rus, secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a descris proiectul ca fiind „unul dintre cele mai bine realizate din întreaga țară, care acordă turismului sustenabil întreaga atenție de care are nevoie.”

Pe scenă au urcat Alin și Tiberiu Ușeriu, al căror proiect național „Via Transilvanica” a fost descris ca fiind „inspirațional pentru domeniul ecoturismului”, un segment important al acestuia, de aproximativ 116 kilometri, aflându-se pe teritoriul județului Sibiu.

Consiliul Județean Sibiu a premiat toate inițiativele care contribuie activ la dezvoltarea turismului sustenabil în județul Sibiu

Publicul a acordat aproape 8.000 de voturi pentru ghizi, evenimente sportive și culturale, trasee, spații de cazare și gastronomie locală.

Mai multe detalii aici.

Distribuie articolul