Un milion de volume ale scriitorilor americani contemporani pot fi citite în noul ”American Corner” de la Biblioteca Astra din Sibiu

Eduard Turcu

Miercuri a fost inaugurat al zecelea centru American Corner din România care promovează valorile culturale și democratice comune ale Statelor Unite ale Americii și României.

În acest context, Raluca Turcan, deputat PNL, a declarat că „un milion de volume ale scriitorilor americani contemporani vă așteaptă la Biblioteca Astra, în așa numitul <<American corner>>”.

„Am participat la inaugurarea celui de-al zecelea <<American Corner>>din România și am regăsit aici, în Sibiu, nu numai un strop din literatura americană, atât cât putem considera un milion de volume, ci și puțină savoare din ceea ce înseamnă cultura și civilizația americană”, a spus deputatul PNL.

De asemenea, la eveniment a participat Diana Baciuna, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii, care a susținut un discurs despre legătura culturală dintre Statele Unite ale Americii și România, dar și despre parteneriatul strategic dintre cele două state.

Diana Baciuna: „25 de ani de parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii înseamnă un sfert de secol de colaborare eficientă. Această perioadă pune în evidență relația apropiată dintre statele noastre, dar legătura dintre SUA și România, dincolo de parteneriatul strategic, este și una culturală”.

„Legăturile culturale, pe lângă legăturile diplomatice dintre statele noastre, sunt cele care pot aduce o valoare adăugată relațiilor bilaterale între România și SUA”. a precizat liberala.

sursă: Diana Baciuna, Facebook, Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul