Uniunea Europeană: 1,39 miliarde de euro a primit România în 2022 pentru accelerarea tranziției către energie curată

Paul

Uniunea Europeană a oferit suma de 4,11 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare în opt țări, incluzând România. Totalul sumei a finanțat 61 de proiecte.

România a primit, în 2022, suma de 1,39 miliarde de euro din acest fond pentru accelerarea tranziției către energie curată.

Dan Motreanu, europarlamentar PNL, a comunicat faptul că: „Printre proiectele care au primit finanțare se numără construirea a opt parcuri fotovoltaice și a două centrale cu turbine cu gaz cu ciclu combinat, înlocuirea lignitului cu surse regenerabile și gaz pentru producerea de energie electrică, precum și modernizarea rețelelor de electricitate în România.”

De asemenea, liberalul a mai precizat faptul că „România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul de Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică. Finanțările vizează modernizarea sistemelor energetice, sporind eficiența energetică și facilitând o tranziție echitabilă în regiunile dependente de cărbune.”

Sursa: Dan Motreanu, Facebook

Distribuie articolul