Vâlcea finanțare PNRR de peste 1,5 milioane lei pentru reabilitarea dispensarului din comuna Valea Mare

Vâlcea: finanțare PNRR de peste 1,5 milioane lei pentru reabilitarea dispensarului din comuna Valea Mare

Au fost aprobate noi contracte cu finanțare prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre cei care au primit aprobarea se află și comuna Valea Mare din județul Vâlcea.

Primarul liberal, Ion Gabi Niță, a decis să folosească fondurile din PNRR pentru reabilitarea dispensarului comunal care îi deservește pe cei 2.265 de locuitori. Proiectul este în valoare de 1.530.113,00 lei.

”Prin această investiție se dorește asigurarea unor spații adecvate pentru desfășurarea în condiții de igienă a actului medical, atât pentru medicul de familie, cât și pentru pacienți. Investiția este una prioritară, deoarece sprijină unul dintre drepturile fundamentale ale cetățeanului, mai exact dreptul la viață prin asigurarea de servicii medicale de calitate, de prim-ajutor în cazul unor accidente sau diverse afecțiuni ce necesită o intervenție medicală rapidă. În plus, media de vârstă a locuitorilor este ridicată, iar deplasarea acestora la alte centre medicale din afara comunei poate fi dificilă și anevoioasă.”, a precizat liberalul Ion Gabi Niță.

Sursă: comunicat de presă PNL Vâlcea

Leave a Comment