Vâlcea: investiții noi aprobate în PNRR pentru Călimănești, Valea Mare și Frâncești

Ciprian S.
fonduri pnrr valcea

Guvernul condus de liberalul, Nicolae Ionel Ciucă, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a aprobat noi proiecte depuse de către edili privind reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice.

Valoarea totală aprobată astăzi este de 240.960.542,94 lei, pentru cele 97 de autorități locale. Printre acestea se află și localități din județul Vâlcea, care au reușit să obțină finanțarea dorită.

La Călimănești, edilul liberal, Florinel Constantinescu, a avut un proiect care vizează creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale “Șerban Vodă Cantacuzino”.

Într-o altă localitate vâlceană, aflată în sudul județului, un alt primar liberal, Gabriel Niță, a elaborat un proiect pe domeniul educației. De data aceasta grupul țintă este compus din elevii și profesorii școlii cu clasele I-VIII, din satul Bătășani, comuna Valea Mare.

Noul proiect prevede creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei. Mai exact va fi demolat corpul C5, locul unde se află magazia de lemne și va fi construit un spațiu tehnic.

Ambele proiecte, atât de cel din Călimănești, cât și cel de la Valea Mare, sunt în valoare de 6 milioane de lei.

În Frâncești, edilul liberal are în vedere să asigure modernizarea și reabilitarea clădirilor aflate în domeniul public al comunității. Astfel, printr-un proiect în valoare de 757.792 lei, se are în vedere renovarea energetică a clădirii postului de poliție.

Sursă: Facebook PNL Vâlcea

Distribuie articolul