Vâlcea: localitățile Bălcești, Brezoi, Nicolae Bălcescu și Pietrari au obținut finanțări prin PNRR

Ciprian S.
pnl valcea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a semnat 175 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Printre acestea se află localitățile Bălcești, Brezoi, Nicolae Bălcescu și Pietrari, care au încheiat contracte în valoare totală de 13.938.438,98 lei.

Astfel, la Bălcești, edilul liberal, Aleca Constantin, a obținut finanțare pentru construirea de locuințe de serviciu nZEB_plus pentru specialiștii din sănătate și învățământ. Clădirile de tipul „nZEB = nearly Zero-Energy Building” sunt case cu consum de energie aproape zero.

Primăria Brezoi a obținut finanțarea extinderii traseului de piste pentru biciclete, reușind astfel să dezvolte cicloturismul pe Valea Lotrului. Valoarea proiectului de la Brezoi fiind de 4,3 milioane de lei.

În localitățile Nicolae Bălcescu și Pietrari, edilii liberali au reușit să obțină finanțarea pentru proiectele din domeniul digitalizării.

Proiectul depus de către echipa coordonată de primarul liberal, Moșteanu Landor, a obținut suma de 2 milioane de lei.

Prin acest proiect, intitulat “Sisteme inteligente de management local pentru dezvoltarea de servicii și structuri de sprijin”, se pot realiza următoarele lucruri: sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, extinderea sistemului WiFi în spațiile publice, valorificarea obiectivelor de patrimoniu prin digitizare sau reconstrucție digitală (VR/AR) sau dotarea și funcționarea centrului de monitorizare în timp real a situației din localitate.

La Pietrari, edilul liberal, Nicolae Moraru, a obținut finanțarea pentru un proiect de infrastructura TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) cu scopul de a îmbunătății mobilitatea locală în valoare de 2 milioane de lei.

La fel ca la Nicolae Bălcescu, cei din Pietrari pot achiziționa drone pentru a inspecta zonele sau situațiile de risc, sisteme inteligente de gestionare pentru sistemele de spații verzi și automatizarea sistemelor de irigații pentru spațiile verzi.

Sursă: Facebook PNL Vâlcea

Distribuie articolul