Vaslui: Prefectul Daniel Onofrei a participat la lansarea proiectului PNRAS “O școală pentru viitor”

Eduard Turcu

Daniel Onofrei, Prefectul județului Vaslui, a participat la lansarea proiectului PNRAS “O școală pentru viitor”.

Daniel Onofrei: „Am răspuns astăzi invitației directorului Școlii Gimnaziale nr.1 Pogana, Florin Chirilă, de a participa la lansarea proiectului PNRAS “O școală pentru viitor”, proiect finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Reducerea abandonului școlar reprezintă un obiectiv strategic asumat de Guvern, iar Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă “România Educată”. În județul Vaslui au fost aprobate 47 de proiecte PNRAS, iar unul se va derula în comuna Pogana. 800 de mii de lei vor ajunge în comunitatea respectivă, scopul fiind acela de a aduce mai aproape școala de fiecare copil”.

„Scăderea ratei absenteismului și a repetenției prin desfășurarea de activități atractive și creșterea ratei de promovare a ciclului gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la examenul de Evaluarea Națională prin organizarea de sesiuni de activități remediale pentru elevii școlii, sunt alte obiective principale ale proiectului demarat la Pogana. Grupul țintă al proiectului este format din 120 de elevi ai ciclului gimnazial. Motivele pentru care elevii renunță la școală și pierd astfel șansa de a se pregăti pentru viitor sunt multe. Pe termen lung, societatea pierde, pentru că știm cu toții că avem nevoie de specialiști, de oameni instruiți, iar criza forței de muncă persistă de câțiva ani buni”, a spus liberalul.

„Aceste proiecte finanțate prin PNRR vin în sprijinul comunităților în care rata abandonului școlar este crescută. Am convingerea că în urma implementării activităților din cadrul proiectului derulat de școala din Pogana, impactul asupra elevilor din grupul țintă va fi unul pozitiv. Comunitatea va beneficia pe termen lung de pregătirea elevilor din grupul țintă printr-o inserție socială de succes a unor tineri școlarizați. Felicit conducerea unității de învățământ pentru implicare”, a transmis Prefectul.

sursă: Daniel Onofrei, Facebook

Distribuie articolul